Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Analýza stáda dojnic ve vybraném chovu pomocí software AfiFarm
Šiklová, Veronika
Cílem bakalářské práce Analýza stáda dojnic ve vybraném chovu pomocí software Afifarm bylo zhodnotit využití, dostupné informace o stádu a spolehlivost software Afi-Farm v podniku Agromeran a. s. Trhonice. Literární část obsahuje charakteristiku českého strakatého a holštýnského skotu, je-likož jsou tato plemena v daném podniku chována. Dále je zaměřena na reprodukci, plodnost, říji, inseminaci a na dojírenský program AfiFarm. Praktická část zahrnuje popis pozorovaného podniku, souhrn a vyhodnocení získa-ných informací díky software AfiFarm. Během listopadu, prosince roku 2016 a ledna roku 2017 proběhlo pozorování úspěšnosti software v detekci říje. Výsledkem bylo vyhodnocení získaných údajů o stádu dojnic. Průměrný denní ná-doj v roce 2016 byl 18,1 kg na dojnici, celková roční produkce činila 2 383 603 kg mlé-ka. Servis perioda dojnic nabyla průměrné hodnoty 118 dnů, mezidobí 387 dnů a počet dnů v laktaci byl 331. Dále byla zobrazena procentuální úspěšnost detekce říje. Průměr-ná úspěšnost detekce říje byla 84,86 %, zatímco falešný alarm se objevoval v 15,13 % případů.
Analýza farmy dojnic za účelem kontroly výživy, metabolismu a zdraví dojnic ve vztahu k užitkovosti
Šiklová, Veronika
Cílem diplomové práce byla kontrola managementu celého chovu, výživy, zdraví a užitkovosti dojnic ve vybraném podniku. Dále doporučení určitých opatření pro zlepšení situace podniku, jejich realizace a porovnání výsledků. Literární rešerše je zaměřena na charakteristiku výživy telat, jalovic a dojeného skotu. Popsány jsou možnosti kontroly výživy a metabolismu s využitím analýzy krmné dávky, výkalů, přežvykování, kondice, kontroly užitkovosti a obsahu mléčných složek. Praktická část zahrnuje popis podniku, analýzu stavu v dubnu roku 2018 a doporučená opatření pro zlepšení. Popsána jsou i provedená opatření na farmě zavedená v létě 2018. Chov je charakterizován údaji, jako jsou stavy skotu, reprodukční výsledky, zdravotní stav, průměrné nádoje za poslední roky a mléčné složky. Dále jsou zaznamenány změny, které na farmě v hodnoceném období proběhly. Porovnány a vyhodnoceny byly mj. živé hmotnosti dvou skupin telat s odlišnou výživou (skupina telat, kterým bylo podáváno od narození mléko a startér vs. skupina krmená pouze mlékem). Ve třech měsících života měla telata krmená mlékem a startérem statisticky významně vyšší hmotnosti oproti skupině, které byl startér zařazen až v období odstavu. Dojivost se po zavedení opatření zvýšila neprůkazně (p = 0,06), ale došlo k průkazným změnám ve složení mléka — zvýšení obsahu bílkoviny, tuku a močoviny. Vyhodnoceno bylo také porovnání nádoje a mléčných složek českého strakatého a holštýnského plemene. Dojnice holštýnského plemene příslušného stáda měly vyšší nádoj s nižším počtem somatických buněk. Mléko českých strakatých dojnic obsahovalo více bílkoviny i tuku. Dalšími analýzami bylo zjištěno, že v daném podniku dochází na konci laktace a v období stání na sucho k tučnění dojnic, bylo vyhodnoceno podezření na výskyt acidóz a nedostatečné homogenity směsné krmné dávky (díky rozdílné konzistenci výkalů dojnic ve stejné skupině, zastoupení hrubých částic krmné dávky bylo zvýšené, byl prokázán problém separace komponent krmné dávky při transportu pásovými dopravníky).
Strategická analýza podniku
Šiklová, Veronika ; Kovář, František (vedoucí práce) ; Novák, Jan (oponent)
V práci bude provedena strategická analýza podniku skládající se jak z vnitřní tak vnější analýzy prostředí. Cílem je vyvodit a aplikovat z této analýzy možnou strategii analyzované firmy.
Analýza nástrojů marketingové mixu v podniku Western-Šiklův mlýn s.r.o.
Šiklová, Veronika ; Kovář, František (vedoucí práce)
V práci bude provedena charakteristika a analýza současného stavu jednotlivých nástrojů marketingového mixu. Cílem je aplikovat nalezená teoretická řešení na analyzovanou firmu.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.