Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Nutriční den na jednotkách intenzivní péče Pardubické krajské nemocnice, a.s.
Hloušková, Adriana ; Grofová, Zuzana (vedoucí práce) ; Šácha, Martin (oponent)
Příjmení a jméno autora: Hloušková Adriana Instituce: Univerzita Karlova v Praze, 1. lékařská fakulta Název práce: Nutriční den na jednotkách intenzivní péče Pardubické krajské nemocnice, a.s. Vedoucí práce: MUDr. Zuzana Kala Grofová Počet stran: 62 Počet příloh: 5 Rok obhajoby: 2015 Klíčová slova: Malnutrice, výživa, pacient, Nutriční den Bakalářská práce je věnována tématu výživy a malnutrice u pacientů hospitalizovaných na jednotkách intenzivní péče, s názvem Nutriční den na jednotkách intenzivní péče, s možností diagnostiky malnutrice, přehled jednotlivých standardizovaných nutričních dotazníků, potřebných pro nutriční screening a popis specifik výživy pacientů na těchto odděleních. Praktická část pojednává o projektu "Nutriční den na jednotkách intenzivní péče v nemocnici", prezentuje, porovnává a hodnotí data získaná během celosvětového programu Nutrition Day.
Ověření vybraných preparátů na příjem krmné dávky a jejich přenos do masa brojlerů
ŠÁCHA, Martin
Experimentálním způsobem byl prověřen vliv podávání přípravků ze skupiny Bioalginátů (hydrolyzáty hnědé mořské řasy Ascophyllum nodosum) na sledované parametry kuřecích brojlerů a jejich masa. Testování přípravků proběhlo ve dvou fázích. V první fázi byl testován přípravek Biopolym Granulát. Tento preparát byl aplikován formou přimíchání do granulované krmné směsi v procesu její výroby. Konečné výsledky této fáze neprokázaly pozitivní účinky uvedeného preparátu touto formou aplikace. Druhá fáze testování byla zaměřena na testování přípravku Biopolym FZT podávaného zvířatům dávkováním do napájecí vody. Touto formou aplikace byl zjištěn pozitivní vliv přípravku na snížení obsahu čpavku ve stájovém ovzduší a pozitivní vliv na zdravotní stav ustájených zvířat. Statisticky byly prokázány nižší hodnoty dusíkatých látek v původní sušině masa. Prokazatelně byl zjištěn vyšší obsah bezdusíkatých látek výtažkových v původní sušině masa.

Viz též: podobná jména autorů
2 ŠÁCHA, Martin
4 Šácha, Marek
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.