Název:
Termovinifikace
Autoři:
Kovář, Josef Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2014
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Tato bakalářská práce se zabývá metodou výroby červených vín takzvanou termovinifikací. V práci je uveden technologický postup této metody a každý jednotlivý stupeň výroby je zde krok po kroku popsán. Práce je také zaměřena na popis látek obsažených ve vínech a vliv termovinifikace na tyto látky. Termovinifikace je dále porovnávána s klasickou metodou výroby červených vín a na základě tohoto srovnání jsou stanoveny výhody a nevýhody termovinifikace.The bachelor's thesis deals with the method of the red wine production called thermovinification. In the thesis there is detailed description of the technological process used, every single step of production is described as well. The thesis is concentrated on wine components and the impact of thermovinification on them. Thermovinification is also compared with the classical way of wine production and thesis shows its pros and cons.
Klíčová slova:
senzorické vlastnosti vína; termovinifikace; výroba červeného vína