Název:
Analýza poptávky po Vyškovském pivu jako regionálním produktu
Autoři:
Dvořáková, Petra Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2017
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Cílem bakalářské práce je analyzovat poptávku po Vyškovském pivu jako regionálním produktu. Teoretická část se zabývá výkladem o historii piva a jeho výrobou, historickým a současným vývojem pivovaru Vyškov, charakteristikou okresu Vyškov, marketingovým výzkumem a statistickým přehledem. Praktická část bakalářské práce je zpracována na základě marketingového výzkumu, který byl vyhodnocen z dat získaných prostřednictvím dvou dotazníkových šetření. První z nich se orientuje na preference potenciálních konzumentů a druhý je určen provozovatelům restauračních zařízení v okrese Vyškov. Výsledky těchto šetření byly vyhodnoceny na základě statistických metod.The aim of the thesis is to analyze the demand for Vyškovsku beer as a regional product. The theoretical part deals with the interpretation of the history of beer and its production, historical and current development of the brewery Vyškov, characteristic of the district Vyškov, marketing research and statistical summary. The practical part is elaborated on the basis of marketing research, which was evaluated from data collected through two surveys. The first one focuses on the preferences of potential consumers, and the second is for operators of restaurants in the district Vyškov. The results of the survey were evaluated based on statistical methods.
Klíčová slova:
marketingový výzkum; pivo; statistické zpracování