Original title:
Možnosti veřejného stravování v biokvalitě v regionu Brno-město
Authors:
Mlčoušková, Olivie Document type: Bachelor's theses
Year:
2017
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Bakalářská práce je zaměřena na možnosti veřejného stravování v biokvalitě v regionu Brno-město. V první části práce jsou definovány základní pojmy ekologického zemědělství, biopotraviny a jejich certifikace a další pojmy ekologického zemědělství. Následují informace o celkovém trhu a spotřebě biopotravin. V druhé části práce jsou identifikovány možnosti veřejného stravování v biokvalitě v České republice, které jsou zjištěny z veřejně dostupných zdrojů. Další kapitola je věnována pravidlům a povinnostem provozu veřejně stravovacích zařízeních v biokvalitě. Práce je zaměřena na region Brno-město, byla vybrána bio restaurace Rebio. Dále bylo zpracováno dotazníkové šetření u zákazníků bio restaurace Rebio na téma znalost biopotravin, spotřeby biopotravin a návštěvnosti restaurace Rebio.The thesis is focused on the option catering in bioquality in the region Brno-city. In the first part of thesis are defined the basic concepts of organic farming, organic foods and their certification, market and consumption of organic food and other terms of organic farming. It is followed by information about the market and the consumption organic food. In the second part of thesis are identified options of catering in bioquality in the Czech republic, which are identified from publicly available portals. Another chapter is devoted to the rules and obligations in the catering in bioquality. The thesis is focused on the region Brno-city, it was chooses organic restaurant Rebio. At the conclusion of the thesis was done a questionnaire survey by the customers of organic restaurant Rebio, the survey is about knowledge of organic food, the consumption of organic food, and how often people going to the Rebio restaurant.
Keywords:
biopotravina; bio restaurace; ekologické zemědělství; trh s biopotravinami; veřejné stravování