Original title:
Fenomén plýtvání potravin se zaměřením na restaurační zařízení
Authors:
Růžková, Veronika Document type: Master’s theses
Year:
2018
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Růžková, V. Fenomén plýtvání potravinami se zaměřením na restaurační zařízení. Diplomová práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, 2018. Diplomová práce se zabývá analýzou plýtvání potravinami napříč dodavatelsko-odběratelským řetězcem, blíže se pak zaměřuje na plýtvání potravinami v českých restauračních zařízeních. Cílem práce je deskripce procesu plýtvání potravinami. V této práci budou také identifikovány příčiny vzniku plýtvání potravinami a navržena opatření k jeho snížení.Růžková, V. The phenomenon of food waste with a focus on restaurant facilities. Diploma thesis. Brno: Mendel University, 2018. The diploma thesis deals with the analysis of food waste across the supply chain and especially on food waste in Czech restaurants. The aim of the thesis is to describe the process of food loss and food waste. The diploma thesis also identifies the causes of food waste and propose measures to reduce it.
Keywords:
dopady na životní prostředí; ekonomický dopad; obchodní strategie; plýtvání potravinami; potravinový odpad; restaurace; sociální odpovědnost