Název:
Technologické úpravy krmiv
Autoři:
ŠENKYPL, Petr Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2019
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Bakalářská práce popisuje možnosti úpravy krmiv, které představují důležitý krok ve výživě hospodářských zvířat. Hlavní důraz je kladen na technologie úpravy krmiv a jejich využití v chovech hospodářských zvířat. V současné době jsou atraktivním odvětvím úprav krmiv zejména úpravy termické. Tyto úpravy představují významný vliv na ekonomiku chovu a kvalitu krmiva. V bakalářské práci je dále popsán vliv úprav na kvalitu krmiva, především pak na obsah nutričních a antinutričních faktorů, chutnost krmiv a jejich vhodnost pro jednotlivé skupiny hospodářských zvířat.This bachelor work describes methods of animal feed processing which represent an important step in animal feed. Emphasis is put on the description of feed processing technologies and their use in animal feed. Nowadays, thermal feed processing methods play a crucial role among feed processing methods. Thermal feed processing methods can significantly influence the economy of the farming practice and quality of the feed. Furthermore, the bachelor work describes the influence of the feed processing on the quality of feed, primarily on the content of nutritional and antinutritional factors, feed palatability and its suitability for particular groups of livestock.
Klíčová slova:
antinutriční faktory; extruze; krmiva; tepelná úprava; úprava krmiv; antinutrition factors; extrusion; feed; feed processing; thermal processing Citace: ŠENKYPL, Petr. Technologické úpravy krmiv. České Budějovice, 2019. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/50547