Název: Inzulínová rezistence a postprandiální stav u diabetu 2. typu. Vliv frekvence a složení jídel na metabolismus glukózy a další projevy metabolického syndromu
Překlad názvu: Insulin resistance and postprandial state in type 2 diabetes. The effect of meal frequency and composition on glucose metabolism and other manifestations of the metabolic syndrome
Autoři: Thieme, Lenka ; Pelikánová, Terezie (vedoucí práce) ; Kunešová, Marie (oponent) ; Šmahelová, Alena (oponent)
Typ dokumentu: Disertační práce
Rok: 2017
Jazyk: cze
Abstrakt: [cze] [eng]

Klíčová slova: Diabetes mellitus 2. typu; frekvence jídel; gastrointestinální peptidy; hypokalorická dieta; inzulínová rezistence; obsah tuku v játrech; oxidační stres; postprandiální stav; frequency of meals; gastrointestinal peptides; hepatic fat content; hypocaloric diet; insulin resistance; oxidative stress markers; postprandial state; Type 2 diabetes

Instituce: Fakulty UK (VŠKP) (web)
Informace o dostupnosti dokumentu: Dostupné v digitálním repozitáři UK.
Původní záznam: http://hdl.handle.net/20.500.11956/94205

Trvalý odkaz NUŠL: http://www.nusl.cz/ntk/nusl-372355


Záznam je zařazen do těchto sbírek:
Školství > Veřejné vysoké školy > Univerzita Karlova > Fakulty UK (VŠKP)
Vysokoškolské kvalifikační práce > Disertační práce
 Záznam vytvořen dne 2018-03-07, naposledy upraven 2022-03-04.


Není přiložen dokument
  • Exportovat ve formátu DC, NUŠL, RIS
  • Sdílet