Název:
Projekt: Příprava pokrmů ve výuce na primární škole
Překlad názvu:
Preparation of Dishes in Primary School Education
Autoři:
ČERVENÁ, Lucie Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2018
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Diplomová práce se v teoretické části zabývá třemi okruhy. První část je věnována projektové metodě na 1. stupni základních škol, ve druhé můžeme naleznout cíle a výstupní kompetence žáka 1. stupně podle RVP pro základní vzdělání. V neposlední řadě zde nalezneme kapitolu o tvořivosti v praktických činnostech a uvedení do historie stolování v minulých staletích. V praktické části je vytvořeno deset projektů, které se zaměřují na přípravu pokrmů a stolování ve výuce. Jsou určeny pro čtvrté a páté třídy základních škol. Součástí jsou i vypracované přípravy jednotlivých pokrmů, zkušenosti z realizace některých projektů, výhody a nevýhody, reakce žáků či formulace obecnějších doporučení pro uplatňování originálních výukových projektů. This master thesis deals with three topics in the theoretical part. The first part focuses on project method at primary school education; in the second part the goals and output competences of a pupil at primary education according to Framework training programme for primary schools can be found. Finally a chapter about creativity in the subject "practical activities" and introduction to history of food culture in last centuries concludes the theoretical part. In the practical part ten projects that focus on the food preparations and culture in the teaching are created. These are intended for the fourth and fifth classes of primary schools. A part of it are also preparations of the meals, experience from realisation of some projects, advantages and disadvantages, reactions of pupils or formulations of more general recommendations for the use of original educational projects.
Klíčová slova:
kuchyně; projektová metoda; příprava pokrmů; zdravé pokrmy; člověk a svět práce; cuisine; food preparation; healthy food; man and the world of work; project method Citace: ČERVENÁ, Lucie. Projekt: Příprava pokrmů ve výuce na primární škole. České Budějovice, 2018. diplomová práce (Mgr.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Pedagogická fakulta
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/44835