Název:
Úvod do molekulární gastronomie aneb hovory s Mojmírem
Překlad názvu:
Introduction to molecular gastronomy or talks with Mojmír
Autoři:
Raab, Miroslav Typ dokumentu: Příspěvky z konference Konference/Akce: Projekt: Otevřená věda, praktický kurz chemie, Nové Hrady (CZ), 2005-08-21 / 2005-08-26
Rok:
2005
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Tato populární přednáška je úvodem do molekulární gastronomie, kterou založili společně Hervé This a Nicholas Kurti. Tato vědecká disciplína vyplňuje mezeru mezi potravinářskou technologií a praktickou gastronomií. Tento přístup je doplněn několika praktickými příklady.This popular lecture gives an introduction to molecular gastronomy as originally founded by Hervé This and Nicholas Kurti. This scientific discipline covers the gap between food technology and practical gastronomy. Some practical examples are used to illustrate this approach.
Klíčová slova:
molecular gastronomy; practical examples Číslo projektu: CEZ:AV0Z40500505 (CEP) Zdrojový dokument: Sborník
Instituce: Ústav makromolekulární chemie AV ČR
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Dokument je dostupný v příslušném ústavu Akademie věd ČR. Původní záznam: http://hdl.handle.net/11104/0109824