Název:
Texturní vlastnosti modelových emulzí typu majonéz
Překlad názvu:
Textural properties of model emulsions of mayonnaises-type
Autoři:
Štern, Petr ; Pokorný, J. ; Valentová, H. Typ dokumentu: Příspěvky z konference Konference/Akce: Mezinárodní konference z technologie a analytiky tuků /38./, Rožnov pod Radhoštěm (CZ), 2000-05-17 / 2000-05-19
Rok:
2000
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Majonézy jsou viskoplastické emulze typu olej ve vodě. Rheologické vlastnosti mají značný význam na jejich funkční vlastnosti a senzorickou jakost. Mezi zdánlivou viskozitou a mezí toku byla zjištěna nelineární funkční závislost. Korelací hodnot meze toku a obsahem tuku (66-82%) byly zjištěny těsné a průkazné funkční závislosti.Mayonnaises are viscoplastic oil-in-water emulsions, in which rheological properties have important influences on functional properties and the sensory quality. Nonlinear relations were observed between the yield value and the apparent viscosity. The yield value were related significantly with their fat content (66-82%). Číslo projektu: CEZ:AV0Z2060917 (CEP) Zdrojový dokument: Sborník přednášek z XXXVIII. mezinárodní konference z technologie a analytiky tuků, ISBN 80-86238-09-1
Instituce: Ústav pro hydrodynamiku AV ČR
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Dokument je dostupný v příslušném ústavu Akademie věd ČR. Původní záznam: http://hdl.handle.net/11104/0091752