Název:
Podnikání v cestovním ruchu
Překlad názvu:
Tourism Business
Autoři:
Hámor, Lukáš ; Navrátilová, Miroslava (vedoucí práce) ; Beranová, Markéta (oponent) Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2016
Jazyk:
cze
Nakladatel: Česká zemědělská univerzita v Praze
Abstrakt: [cze][eng] Bakalářská práce zaměřená na rozvoj podnikání a zvýšení konkurenceschopnosti v cestovním ruchu v Malokarpatském regionu, konkrétně v obci Slovenský Grob. Popisuje a vymezuje pojmy jako cestovní ruch, služby, podnikaní, region a jiné. Soustředí se především na Pezinský mikroregion, obce, které do něho patří a stručně obeznamuje o jejich historiích a kulturně-společenských akcích, které se konají každý rok. Analyzuje tradici husích hodů, jejich momentální situaci a vysvětluje z čeho se husí hody skládají. Představuje sdružení Cech husacinárov Slovenského Grobu, jejich jednotlivých členů, cíle a podstatu založení sdružení. Zpracované teoretické poznatky jsou použité v praktické časti. V praktické časti je využitá metoda dotazování. Na základě vyhodnocení průzkumu jsou navrhnutá opatření na zlepšení daného stavu poskytování služeb.Bachelor thesis focused on the development of entrepreneurship and the increase of competitiveness in tourism in the Small Carpathians Region, specifically in the town of Slovensky Grob. It defines and describes terms such as tourism, services, entrepreneurship, region, etc. It concentrates mainly on the Pezinok micro region, the communities that belong to it and gives a brief introduction about their history and cultural traditions, which take place each year. It analyses the tradition of goose-feasts, their contemporary situation and explains what are these feast composed of. It introduces the Guild of Goose-servers of Slovensky Grob, their members, goals and the purpose of the founding of the organization. The aggregated theoretical knowledge is further applied in the practical part of the thesis. In this part, questionnaires are used. Based on the evaluation of these questionnaires are suggestions towards the improvement of the current state of services rendered.
Klíčová slova:
cestovní ruch; gastroturismus; podnik; region; služby; stravovací zařízení