Original title:
Vliv diferencované výživy dusíkem a sírou na výnos a kvalitu zrna ječmene
Authors:
Doležalová, Veronika Document type: Master’s theses
Year:
2015
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] V rámci diplomové práce je posuzováno, zda má odlišná aplikace výživy vliv na výnos a kvalitu zrna ječmene jarního. Teoretická část se zabývá základní charakteristikou ječmene jarního a jeho výživou sírou a dusíkem. V praktické části jsou vyhodnoceny výsledky dlouholetého pokusu, který probíhal v letech 2005-2013. Hnojení sírou a dusíkem ječmene jarního bylo provedeno ve více variantách v různých dávkách. Jednotlivé aplikace byly v této práci vyhodnoceny a zpracovány v rámci výnosu a kvality zrna jarního ječmene.The thesis is judged whether the different application of nutrition has impact on yield and grain quality of spring barley. The theoretical part deals with the basic characteristic of spring barley and its sulfur and nitrogen nutrition. In the practical part are evaluated the results of a long-term experiment which ran from 2005 to 2013. Fertilization by sulfur and nitrogen was made on spring barley in multiple variants in different doses. Each made application were evaluated and processed within the yield and quality of spring barley.
Keywords:
dusík; hnojení; ječmen jarní; kvalita; síra; výnos