Original title:
Kvalita potravin na českém trhu a její vnímání spotřebiteli
Translated title:
Food quality on the Czech market and its perception by consumers
Authors:
Nováček, Jiří ; Zeman, Jiří (advisor) ; Filipová, Alena (referee) Document type: Bachelor's theses
Year:
2013
Language:
cze Publisher:
Vysoká škola ekonomická v Praze Abstract:
[cze][eng] Cílem této bakalářské práce je zjistit, jak spotřebitelé vnímají kvalitu potravin na českém trhu. První kapitola definuje, co kvalita potravin znamená. Zabývá se legislativním rámcem bezpečnosti potravin, dále pak nutriční hodnotou a senzorickou kvalitou. Druhá a třetí kapitola jsou věnovány analýze značek kvality, respektive testů kvality potravin. Poslední čtvrtá kapitola prezentuje výsledky vlastního dotazníkového šetření.The aim of this bachelor thesis is to discover how consumers perceive food quality on the Czech market. The first chapter defines what food quality means, captures the legislative framework of food safety and explains nutritive value and sensory quality. The second and the third chapter are dedicated to the analysis of quality marks and tests of food quality, respectively. The last fourth chapter presents the results of the questionnaire survey.
Keywords:
food quality; food safety; quality marks; tests of food quality; bezpečnost potravin; kvalita potravin; testy kvality potravin; značky kvality
Institution: University of Economics, Prague
(web)
Document availability information: Available in the digital repository of the University of Economics, Prague. Original record: http://www.vse.cz/vskp/eid/42155