TY - THES TI - Bezpečnost potravin TT - Food safety AU - Vrabcová, Kateřina AB - V diplomové práci jsem se zabývala problematikou bezpečnosti potravin v České republice a označováním masných výrobků. V rámci praktické části byly uskutečněny dva průzkumy, průzkum veřejného mínění a průzkum řádného označování masných výrobků. Průzkumu veřejného mínění se zúčastnilo 462 spotřebitelů a analýze řádného označování bylo podrobeno 489 masných výrobků ve vybraných pražských maloobchodních řetězcích. Výsledky průzkumu označování masných výrobků nebyly příliš pozitivní, ale lze očekávat jejich zlepšení, stejně tak zvýšení bezpečnosti potravin. AB - In the diploma thesis I was dealing with the issue of food safety in the Czech Republic and labeling of meat products. In the practical part were carried out two surveys, public opinion poll and survey of proper labeling of meat products. Opinion polls were attended by 462 consumers and analysis of proper labelling was subjected to 489 meat products in select retail chains in Prague. Survey results of labeling of meat products were not very positive, but can be expected to improve, as well as enhancing food safety. UR - http://www.vse.cz/vskp/eid/41093 UR - http://www.nusl.cz/ntk/nusl-197217 A2 - Filipová, Alena A2 - Zeman, Jiří LA - cze KW - consumer deception KW - consumer questionnaire KW - pokuty KW - food quality KW - labeling of meat products KW - bezpečnost potravin KW - provozovatel potravinářského podniku KW - compliance of law KW - fines KW - food safety KW - dotazník pro spotřebitele KW - orgány dozoru KW - supervisors KW - alimentární onemocnění KW - dodržování právních předpisů KW - kvalita potravin KW - aditivní látky KW - klamání spotřebitele KW - RASFF KW - additives KW - foodborne illness KW - označování masných výrobků KW - food business operators PY - 2012 PB - Vysoká škola ekonomická v Praze, nám. W. Churchilla 4, 130 67 Praha 3, http://www.vse.cz ER -