Název: Response of quail eggs to non-destruktive impact during their storage
Autoři: Strnková, J. ; Nedomová, Š. ; Trnka, Jan
Typ dokumentu: Příspěvky z konference
Konference/Akce: Konference o jakosti potravin a potravinových surovin /41./, Brno (CZ), 2015-03-04
Rok: 2015
Jazyk: eng
Abstrakt: During storage there are a number of changes in the egg affecting its quality and technological properties. The egg quality is mostly characterized by albumen quality during the storage. Changes during storage lead to changes in albumen´s consistency, increasing pH and changes in Haugh units. Japanese quail eggs were used for the experiment. These eggs were stored at 6 degrees C for 16 weeks. The submitted paper deals with the influence of the storage duration on the response of quail egg to non destructive impact. The response is measured using of the eggshell surface displacement using of the laser vibrometer. The change in the albumen quality significantly affects the time history of the eggshell surface and namely its representation in the frequency domain. The used method can be used for the non destructive evaluation of the egg quality during its storage.
Klíčová slova: egg response; non-destructive impact; quail egg; resonant frequency; storage
Zdrojový dokument: FULLTEXTOVÝ SBORNÍK XLI. KONFERENCE O JAKOSTI POTRAVIN A POTRAVINOVÝCH SUROVIN, ISBN 978-80-7509-220-5
Poznámka: Související webová stránka: http://utp.af.mendelu.cz/cz/seminare/ingrovy_dny-2015

Instituce: Ústav termomechaniky AV ČR (web)
Informace o dostupnosti dokumentu: Dokument je dostupný v příslušném ústavu Akademie věd ČR.
Původní záznam: http://hdl.handle.net/11104/0246386

Trvalý odkaz NUŠL: http://www.nusl.cz/ntk/nusl-187386


Záznam je zařazen do těchto sbírek:
Věda a výzkum > AV ČR > Ústav termomechaniky
Konferenční materiály > Příspěvky z konference
 Záznam vytvořen dne 2015-05-07, naposledy upraven 2017-01-18.


Není přiložen dokument
  • Exportovat ve formátu DC, NUŠL, RIS
  • Sdílet