Název:
Bezpečnost potravin ve vnímání obyvatel České republiky
Překlad názvu:
Food safety in perception of citizens of The Czech Republic
Autoři:
Tabery, Paulína ; Štohanzlová, Iva ; Vinopal, Jiří Typ dokumentu: Výzkumné zprávy
Rok:
2012
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] V prosinci 2011 provedlo Centrum pro výzkum veřejného mínění SOÚ AV ČR, v.v.i., kvantitativní šetření v populaci České republiky starší 15 let. Záměrem provedeného výzkumu bylo zmapovat problematiku kvality a bezpečnosti potravin. V obecné rovině bylo zjišťováno, co si lidé pod pojmy kvalita potravin a bezpečnost potravin představují a jaké jsou jejich názory na kvalitu a bezpečnost potravin prodávaných na českém trhu.The Public Opinion Research Centre conducted complete quantitative survey in population of The Czech Republic. The aim of the research was to explore issues of food quality and safety. In general, it was explored what people mean by food quality and food safety represent and what they think about quality and safety of food sold in The Czech republic.
Klíčová slova:
food quality; food safety; public opinion research Číslo projektu: 700112 Poskytovatel projektu: Ministerstvo zemědělství
Instituce: Sociologický ústav AV ČR
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Dokument je dostupný v příslušném ústavu Akademie věd ČR. Původní záznam: http://hdl.handle.net/11104/0232864