TY - THES TI - Aditivní (přídatné) látky v potravinách a jejich vlastnosti TT - Additives in food and their properties AU - TYLOVÁ, Kristýna AB - Cílem této bakalářské práce je prohloubení znalostí o přídavných látkách v potravinách, technologický význam přídatných látek v potravinách, jejich vlastnosti a působení na lidské zdraví. Cílem bakalářské práce je také studium odborné a vědecké literatury k tématu: ?Aditivní (přídatné) látky v potravinách a jejich vlastnosti? a zpracování přehledu literatury. Dále v praktické části práce provedení a vyhodnocení dotazníkového šetření u experimentální skupiny vztahující se k tématu: ?Ověření a srovnání znalostí mezi mladší populací a starší populací o problematice aditivní (přídatné) látky v potravinách a jejich vlastnosti.? AB - The aim of this work is to deepen the knowledge about additives in foods, the importance of technological additives in foods, their properties and effects on human health. The aim of this work is a study of technical and scientific literature on the topic: "additives in foods and their properties" and review of the literature. Also in the practical part, implementation and evaluation of a questionnaire survey of the experimental group related to the topic: "Validation and comparison of knowledge among the younger population and an aging population on the issue of additives in foods and their properties." UR - http://www.jcu.cz/vskp/29669 UR - http://www.nusl.cz/ntk/nusl-153123 LA - cze KW - É kódy KW - nutrition KW - food additives KW - food KW - výživa KW - antioxidanty. KW - přídatné látky KW - zdraví KW - antioxidants. KW - health KW - potraviny KW - E codes PY - 2013 PB - Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Husova 458, 370 05 České Budějovice, http://www.jcu.cz ER -